Det er vel ingen tvil om at Folkeaksjonen Spar Saltfjellet bør støttes !!!! Les mer om saken her:


Tursider fra Salten-distriktet
Andre private tursider


.........................................
Bilde tatt nordover fra Kløkstad rett utenfor Bodø


Salten dekker et stort område i Nordland fylke. Jeg ønsker her å presentere enkelte fine turområder uten at hensikten er å dekke hele distriktet. Mine favorittområder er Sulitjelma, Saltdal - Saltfjellet og Bodø-området, og disse vil naturlig nok derfor være hovedrepresentert.
Jeg har heller ikke til hensikt å lage noen direkte turoversikt, da det allerede er gjort via Bodø og Omegn Turistforening (BOT), og Sulitjelma og Omegn Turistforening (SOT). Dette er kun ment som en friluftslivsbasert presentasjon av et kjempeflott område. Dessverre er sidene ennå litt "tynne", men det er klart at de vil bli utvidet og forbedret etter hvert. Det er jo begrenset hvor mye man kan få til i løpet av en romjulsuke.... Ønsker du videre informasjoner er det bare å følge linkene til de ulike organisasjonene.

BOT - Bodø og Omegn Turistforening
SOT - Sulitjelma og Omegn Turistforening
DNT - Den Norske Turistforening
STF - Svenska Turistforeningen
Bodø Turistinformasjon
Turer fra området


Her kan du lese om turer jeg har hatt i Salten-området. Jeg har gått svært mye i dette distriktet, men vær tålmodig - det tar litt tid å få skrevet og scannet inn turene... Man kan jo ikke bare sitte inne og skrive på pc ???

En iskald tur til Balvatnet (Sulis-Coarvi-Balvasshytta-Sulis)

Helgetur til Argalad (Skaiti-Argalad-Skaiti)

Vinterferien 1998. Fra Sulitjelma til Saltfjellet.

En vakker dag skal jeg også skrive om påskeferien 1999. Pasvikdalen og Treriksrøysa. Og helgetur i Stabbursdalen. Og lavvotur i Skaidi. Og masse mer. Du kan tro det blir bra. Men så var det å skrive da... :-)


27.01.1999
For tiden befinner jeg meg i Finnmark, nærmere bestemt i Hammerfest. Blir her til aug 99. Har hatt en del turer i Finnmark i vinter, spesielt er Stabbursdalen og Pasvikdalen verdt å nevne. Turrapporter fra områdene kommer en eller annen gang i fremtiden.

Warro - min trofaste turkamerat og pulkdrager - har nå fullstendig konvertert fra schæfer til polarhund. Han trives godt med polarkulda her oppe, og drar pulk som aldri før. Pelsen hans har fått en skikkelig god vintertykkelse nå, og det gjør ham ingenting å ligge ute om natta, til tross for 20 minus. Det er nå hans tredje vinter med pulk på slep. Selv om han unektelig synes det er mest stas å løpe fritt rundt i marka, er han også alltid litt stolt når han kan dra pulk og gjøre en arbeidsinnsats han også...

Så hva ellers finnes av friluftslivsstoff på internett?
Jeg finner stadig litt her og litt der. Noen av de bedre sidene sidene jeg har funnet, enten på grunn av utforming, eller bare på grunn av tekst/bildeinnholdet, følger nedenfor:

Fra Lindesnes til Treriksrøysa - Opplev turen etappe for etappe med hundespann. Mange fine bilder.

Friluftsliv - Magasinet som kun konsentrerer seg rundt friluftsliv. Kanskje ikke alt er like relevant dersom man kun tenker tradisjonelt friluftsliv, men absolutt mange fine artikler. Et abonnement anbefales.

Statskog - Tilbyr hytteutleie over hele landet, også i Salten. I tillegg mye info om jakt og fiske på statsgrunn.

Friluftsliv og jakt - Et tidsskrift på internett med et utall forskjellige diskusjonsgrupper, kjøp & salg-muligheter, og masse mer. Anbefales!

Ekspeditions Now - Her kan du finne en del informasjon om både tidligere, någående, og fremtidige ekspedisjoner til arktiske strøk. Norge er selvsagt bredt representert.

Norges Naturvernforbund - Om ikke akkurat så mye turstoff, så er det i hvertfall mye viktig arbeid her. Dette angår DEG som helst ser at naturen vår ikke blir destruert og lagt i rør!!!

Les Den Norske Lægeforeningens artikkel om "Menneskers reaksjoner på ekstreme belastninger". Noe å lese om før din neste langtur....??

Lov om friluftslivet er en viktig lov som det er smart å kunne litt om!

Lars Monsen gjennom Alaska

BSI - Friluftsgruppa - Sjekk ut friluftslivet i Bergenstraktene

BioFoto - forening for naturfotografer

Backpackers online - ut på tur i verden !

Butikker med hovedvekt på friluftsutstyr:

Gammelt og nytt

Skandinavisk Høyfjellsutstyr

Bergans

Vet du om andre bra sider jeg burde få med meg, eller kanskje du har laget egne selv? Ja, da er det bare å klikke her:


Ehhh...Du har vel ikke glemt å skrive i GJESTEBOKEN ?


Tilbake til hovedside